Acte públic de suport a Inshuti per l´acusació d´ajudar la guerrilla

Avui, a 2/4 de 8 del vespre al Centre Cultural del Casino de Manresa, es portarà a terme un acte públic de suport a l’entitat Inshuti i al seu president, Joan Casòliva. L’acte consistirà en la lectura del comunicat de premsa d’Inshuti i del manifest elaborat pel Consell Municipal de Solidaritat per mostrar el seu rebuig a les acusacions a Inshuti. Cal recordar que fa uns dies es van publicar unes informacions segons les quals un informe de l’ONU -que encara no ha estat publicat oficialment- acusa Inshuti de finançar econòmicament i logísticament un grup armat.

L’acte públic de suport tindrà lloc en el marc de la xerrada Incompliment dels acords internacionals de venda d’armes. Conseqüències nacionals i internacionals, organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i la Plataforma Bages Aturem la Guerra. El regidor de Solidaritat, Xavier Rubio, va explicar ahir en roda de premsa que s’havia cregut convenient convocar un acte de suport a Inshuti aprofitant la celebració d’un acte organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat que té molt a veure amb la situació que s’està vivint a la zona dels Grans Llacs d’Àfrica.

La lectura del manifest i del comunicat de premsa serà a càrrec d’un membre d’una de les entitats que formen el Consell. La xerrada Incompliment dels acords internacionals de venda d’armes. Conseqüències nacionals i internacionals serà a càrrec de Miquel Gonzàlez, economista i tècnic especialista en el finançament de la Indústria militar del Centre Delàs de Justícia i Pau, i d’un membre de la Plataforma Bages Aturem la Guerra. Com el seu nom indica, la xerrada tractarà sobre la producció d’armes i les seves conseqüències nacionals i internacionals. Per exemple es tractaran temes com mancances en l’assistència sanitària i educativa dins l’estat, l’existència de nens-soldat, atacs a la població civil i mutilacions per mines antipersones als països empobrits, entre d’altres.

Suport del bisbe Casaldàliga

Pere Casaldàliga, bisbe emèrit de São Félix do Araguaia, ha fet públic el seu suport explícit a Inshuti. Casaldàliga destacava en la seva missiva que Inshuti “té un historial net i eficaç al servei, sobretot, de la vida i la pau a l’Àfrica; oferint a l’opinió pública mundial informació plenament fidedigna i alternativa a la informació deturpada i interessada de governs i empreses”. L’Ajuntament de Manresa també ha fet pública una declaració institucional en la qual manifesta públicament el seu suport a Joan Casòliva i a Inshuti. Les primeres accions de suport van ser endegades pel consell municipal de solidaritat, que té oberta una campanya de captació d’adhesions d’entitats i particulars a Inshuti.

NOTÍCIA EXTRETA DE www.regio7.cat

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: