Manifest del Consell de Solidaritat a Inshuti

El Consell Municipal de Solidaritat de Manresa i les seves entitats volem manifestar públicament el nostre total suport a l’entitat Inshuti i als seus membres, en especial al seu president Joan Casòliva. Aquest suport es fonamenta en el coneixement de la seva trajectòria i del treball realitzat, que són totalment oposats a les acusacions que suposadament se’ls hi imputarien.

Inshuti és una entitat que forma part del Consell Municipal de Solidaritat des del seva creació, l’any 1995. Durant aquest temps ha combinat una doble tasca: d’una banda, des dels valors de la justícia i la pau, ha promogut la denúncia i la recerca de la veritat dels genocidis, assassinats i explotacions de la població i dels seus recursos naturals en el conflicte dels Grans Llacs d’Àfrica; d’altra banda, ha realitzat projectes a la zona per tal de millorar la precària situació de les persones que van patir i pateixen el conflicte. El Consell ha recolzat els seus projectes, que s’han centrat en l’escolarització d’infants i joves, en la formació en cultura de la pau per a la reconstrucció de les societats en post -conflicte i, finalment en l’atenció a les necessitats més bàsiques de les persones que es troben als camps de refugiats

El Consell MANIFESTA el seu rebuig a les acusacions que determinats mitjans de comunicació han fet a partir de la filtració d’un informe, suposadament de Nacions Unides, que no ha estat publicat oficialment. Així, rebutgem que, sense fonament, s’hagi afirmat que la ONU acusa a l’entitat Inshuti de finançar econòmicament i logísticament un grup armat.

El Consell Municipal convida als mitjans de comunicació a informar i a la ciutadania a conèixer els interessos reals – econòmics, polítics, estratègics i de poder -, que han provocat els genocidis en aquesta zona i en d’altres, i que acaben sent silenciats davant la comunitat internacional.

Per tot això volem recordar l’auto, dictat el 6 de febrer de 2008, pel magistrat de l’Audiència Nacional,. Fernando Andreu, de processar a quaranta militars de l’Armée Patriotique Rwandaise/Front Patriotique Rwandais com a presumptes responsables de crims internacionals de genocidi, crims contra la humanitat, crims de guerra i tortura, entre d’altres.

Confiem:

1. Que els òrgans legítims de salvaguarda de la pau i els drets humans  afrontaran amb valentia l’aclariment dels fets

2. Que la ciutadania valorarà la tasca de les ONGD’s i, en aquest cas, d’Inshuti per aportar veu i representació a les societats civils que pateixen greus vulneracions a la dignitat i a la llibertat

3. Que es realitzaran tots els esforços necessaris per compensar els danys a la imatge de les persones  i de les ONGD’s afectades.

El Consell fa una crida a la societat, entitats, institucions i ciutadania a donar suport a aquest manifest i a difondre’l.

Per adhesions podeu enviar un correu electrònic a: casaflorsirera@altecom.cat

Manresa, 27 de novembre de 2009

Consell Municipal de Solidaritat de Manresa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: