El Gran Capitalista / Teatre

INAUGURACIÓ MANRESA SOLIDÀRIA 2010

El Gran Capitalista al teatre

El Consell Municipal de Solidaritat va iniciar  la Manresa Solidària 2010 el dijous 30 de setembre a les 20 hores amb una representació teatral. L’acte inaugural, que va dur a terme al Globus Bar, va ser l’obra ‘El Gran Capitalista’, una adaptació al teatre contemporani del clàssic del cinema ‘El Gran Dictador’ de Charles Chaplin.

(Una representació molt adequada com a obertura del tema que presenta enguany la Manresa Solidària: ‘Davant les desigualtats, Fem un món per a tothom!’)

Amb el Gran Capitalista, la companyia Kinoa porta a escena un homenatge actualitzat d’una de les millors obres de Chaplin, amb una divertida representació dels reptes contra l’opressió al món contemporani. L’adaptació presenta un canvi fonamental d’ordre històric: les més poderoses ambicions per controlar la vida de la gent i dels pobles han passat del feixisme militar de la segona guerra mundial al capitalisme sense fronteres ni regles d’aquelles grans corporacions i institucions que ho  volen subordinar tot (des de la lògica fins el treball o la natura) als seus comptes de beneficis i rendibilitat financera.

Per primera vegada, va ser el Globus Bar (C/ Fonollar 7, Valldaura) l’espai on es va celebrar la inauguració de la Manresa Solidària, un lloc idoni per gaudir de l’obra, presentada per la Companyia Kinoa, pel seu ambient artístic, alhora dinàmic i acollidor.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: