Fira d’ONG 2010

El dissabte 2 d’octubre de les 10 a les 20 hores a la Plaça Sant Domènec, dins les activitats de la Manresa Solidària 2010, el Consell Municipal de Solidaritat va dur a terme la 16ena Fira d’ONG, una activitat consolidada per les entitats de la ciutat, on xics i grans tenen l’oportunitat de conèixer els projectes i treballs de les organitzacions, participar de jocs didàctics, comprar productes solidaris, trobar-se amb gent nova, cantar, ballar i donar suport a les accions de solidaritat internacional que es fan des de Manresa. 

Evidentment, les protagonistes del dia van ser les ONG que treballen tant a Manresa com arreu del món diferents projectes de cooperació per aconseguir canvis cap a situacions de major justícia, solidaritat i sostenibilitat als pobles del món i a la nostra societat global. Durant tot el dia a més de la cafeteria de Comerç Just, hi va haver taules d’informació on els visitants van poder informar-se de projectes ciutadans als àmbits de la pau, l’educació, els drets humans, la interacció entre cultures, el desenvolupament sostenible, la salut, i les accions contra la pobresa i la fam.

Però l’aprenentatge i la acció no es va limitar a les taules d’informació, perquè la Fira va presentar diferents jocs solidaris, inclòs Joc i Mapa Fem un món per a tothom! en format gegant, un nou joc ideat pel propi Consell de Solidaritat que els assistents van poder estrenar al llarg d’aquesta16ena Fira d’ONG.

Com cada any, es va realitzar el dinar popular cap a les 2 de la tarda, per continuar les activitats a les 5, amb la presentació de l’espectacle infantil Karibú, de Carles Cuberes, que amb les seves cançons posa a ballar els nens i nenes a més dels pares i mares que s’animen.

La Fira va concloure amb la lectura pública del Manifest Manresa Solidària 2010 de la Manresa Solidària 2010, amb el missatge que aquest any el Consell Municipal de Solidaritat i les ONG volen compartir amb la gent que vol un canvi en aquesta societat i que està disposada a participar per fer-lo realitat.

 I és que la Manresa Solidària i la Fira ens recorden una cosa fonamental: tots i totes fem el món tots els dies, i cada dia podem anar fent, amb petites i grans accions, un món per a tothom.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: