Nadal és gratis!

El Pare Nadal ha vingut aquest vespre al Carrer Guimerà de Manresa amb una desena d’activistes per recordar a xics i grans, que ‘Nadal és Gratis!’. Els activistes de la Campanya pel Consum Responsable al Nadal han ocupat dues zones blaves de pàrking i les han omplert amb dues propostes originals i interactives. Per una banda, un sofà on el Pare Nadal convidava a cafè de comerç just, a canvi tan sols d’una idea de regal gratuït (una abraçada, un poema, un massatge…) i, per l’altra, una parada de demostració del projecte ‘La Biga’, una ‘botiga gratis’ que té lloc fix al carrer Puigterrà de Dalt, i que serveix de punt d’intercanvi: tu agafes el que necessites i hi deixes el que vulguis, sense diners pel mig.

L’activitat ha transcorregut amb normalitat i bona receptivitat per part dels vianants, especialment la canalla, que frisaven per parlar amb el Pare Nadal i deixar-hi la seva idea de ‘regal gratis’. L’únic contratemps ha estat l’avís a la Guàrdia Urbana per part d’una representant de les botigues del carrer, que probablement ha percebut l’acció com una amenaça al consumisme, ja que no ha dialogat amb els activistes per conèixer l’objectiu educatiu de l’activitat. Amb aquest incident va acabar l’acció, i els educadors social van ser substituïts una altra vegada per vehicles a motor.

La Campanya continuarà el 9 de gener, amb la participació del CineClub al Kursaal, i el 15 de gener, amb l’obra de teatre ‘Quina Tela!’ a l’Auditori de Caixa Manresa a la Plana de l’Om.

Us deixem amb algunes de les propostes de regal sorgides entre els i les vianants del Guimerà:

Un conte al costat de la llar de foc. Una passejada en bicicleta fins al meu hort. Un dibuix. Fer una farmaciola de roba. Una classe particular de ioga. Una manta pel sofà feta per l’àvia. Postals fetes per mi, amb dibuixos o fotos meves. I hi escriuré una cosa bonica. Una cançó xiuxiuejada a cau d’orella. Una abraçada molt sincera. Una passejada que acabi en un indret meravellós. Un bon sopar. Una cançó. Una bufanda d’aquelles que fa la iaia. Aquell llibre que tens per casa i que et va agradar tant quan el vas llegir. Una conversa al voltant d’una infusió o cafè. Un poema o una cançó que demostri com les estimo. Visitar als malalts que no tenen cap familiar i passar una bona estona amb ells i mimar-los. Un massatge a l’esquena. Un petó que escampés il·lusió a tot el món. Un somriure. Una cançó personalitzada. Un llum fet de paper. Un arròs amb llenegues trobades conjuntament amb molt d’amor! Un món sense capitalisme. Amor tots els dies de l’any. Amor i pau. Imaginació. Prendre el sol. Desitjar bon any nou, etc...

Hola Nadal, adéu consum!

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: