Detingut a Washington un militar que va participar en la mort de Flors Sirera

Justus Majyambere comandava l’escamot que la va tirotejar per evitar testimonis del genocidi

L’oficial de la brigada d’intel·ligència del FPR, Justus Majyambere, ha estat detingut a Washington després que en un control rutinari d’immigració saltés l’alarma per l’ordre d’arrest internacional pendent dictada per l’Audiència Nacional contra 40 militar rwandesos, 7 dels quals vinculats directament a l’assassinat de la infermera manresana Flors Sirera.

Segons l’acte de processament, Majyambere comandava l’escamot que va metrallar la cooperant de Metges del Món, i l’advocat de la família, Jordi Palou Loverdos, explicava ahir a aquest diari que l’extradició a l’estat espanyol i l’obertura de judici permetrà detallar com l’assassinat de la manresana formava part d’una estratègia planificada militarment.

L’advocat i representant legal del Fòrum Internacional per a la Veritat i la Justícia a l’Àfrica dels Grans Llacs afirma que s’obre “una finestra directa” per establir les responsabilitats del cas, que arriben fins al president de Rwanda, Paul Kagame. Precisament per això adverteix que caldrà estar amatents, ja que Kagame és l’home fort dels Estats Units a la regió, que subministra minerals imprescindibles per al desenvolupament tecnològic com el coltan.

El jutge Fernando Andreu va ordenar fa cinc anys la detenció internacional de quaranta militars de Rwanda acusats de genocidi, crims contra la humanitat i terrorisme, perquè els considera responsables de l’assassinat de més de quatre milions de rwandesos i nou espanyols (sis missioners i tres civils), comesos en la dècada dels noranta. El magistrat espanyol va ordenar la recerca i captura de tots, incloent-hi el president del país.

Un d’aquests militars, Justus Majyambere, major de l’exèrcit, està implicat en l’assalt a diverses poblacions i en l’atac al centre de Metges del Món on treballaven els cooperants que havien estat testimonis de diverses matances i van ser metrallats el 18 de gener del 1997. Fernando Andreu ha enviat a Washington una confirmació de la identitat del processat perquè mantinguin la seva situació de detingut i pugui ser extradit a Espanya. L’ordre de processament detalla que havia participat en crims horribles contra civils.

Veure també la notícia a:

El Pais

Cadena Ser

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: