FÒRUM SOLIDARITAT


El nostre consum decideix!

Impacte del consum de les societats del nord!

Com es generen les crisis?

Quin paper tenim nosaltres?

Opcions per sortir-ne!

 

DISSABTE, 22 D’OCTUBRE DE 10 A 14H

A  LA CASA FLORS SIRERA

Al Fòrum de Solidaritat de Manresa, les entitats del Consell Municipal de Solidaritat, oferim un espai de formació i anàlisi perquè plegats trobem camins i solucions en temps de crisi.

Benvinguda institucional

10 H MATÍ    RESPONSABILITATS PERSONALS I GLOBALS: L’IMPACTE DEL NOSTRE CONSUM A LES SOCIETATS

Bernard Cassen

Professor emèrit de l ‘Institut d’Estudis Europeus de la Universitat Paris VIII,  catedràtic de Ciències Polítiques.

Periodista i cronista del diari Le Monde Diplomatique, del què va ser director  del 1973 al 2008.

http://www.attac.org/

Fundador i el primer president de ATTAC França (Associació per la Taxació de Transaccions Financeres i per l’Acció Ciutadana) entre el 1998 i el 2002, i de la qual n’és actualment president d’honor. És també membre del Consell Científic de L’ATTAC Espanya. L’ATTAC va estar relacionada en els seus inicis a França amb la coneguda Tasa Tobin, essent actualment una institució estesa internacionalment en una quarantena de països. Uns dels seus eslògans són “El Món no està en venda” i “Una altre món és possible”.

És Secretari General de l’associació Mémoire des Luttes, fundada al 2000, institució que és defineix en els seus estatuts com “compromesa amb un món més lliure, més just, més igualitari, més fraternal i solidari”.

És considerat com un dels pares del Fòrum Social Mundial.

 

Pausa cafè

 

12,15H  CAP A UNES POLÍTIQUES DE CONSUM MÉS JUSTES, EQUITATIVES I SOSTENIBLES

David Llistar és cofundador de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) de la  i professor d’Ecologia Política de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). És autor del llibre “Anticooperació. Interferències Globals Nord-Sud”.

@Superllisti
http://www.odg.cat

Analitza, també, els altres “deutes externs” contrets pels països del Centre cap als països de la Perifèria, com són el deute ecològic, el deute històric i el deute social, i el que han anomenat anticooperació, és a dir, aquells processos i mecanismes transnacionals que en el marc de les relacions internacionals generen impactes negatius en el Sud.

L’ODG és un projecte que neix l’any 2000 per iniciativa de la Xarxa Ciutadana per l’Abolició del Deute Extern (XCADE – RCADE), després de la Consulta social per l’Abolició del deute Extern. L’ODG sorgeix de la necessitat de disposar d’informació contrastada, rigorosa, crítica i immediata, per poder nodrir els processos de formació, sensibilització i pressió política.

Socorro Pisso és membre d’un dels sindicats més actius de Colòmbia, sovint “ a l’ull de l’huracà” per la defensa dels drets humans al seu país.

http://fensuagro.org

 La Federación Nacional Sindical Unitaria Agropecuaria (FENSUAGRO) és la federació de sindicats agraris de petits agricultors més gran de Colombia. Està present en la majoria de zones agràries del país, especialment a Cauca, Arauca, Meta, Caquetá, Cundinamarca y Magdalena Medio. Fundada l’any 1976 como la Federación Nacional Sindical Agraria (FENSA), ha estat una de les organitzacions més actives en la lluita per la reforma agrària a Colòmbia.

Et convidem a escoltar les opinions de persones crítiques i constructives amb el món actual i amb les decisions internacionals que el mouen.

 Més informació casaflorsirera@altecom.cat

 Es tramitarà certificat d’assistència a les persones que ho sol·liciteu.One Response to FÒRUM SOLIDARITAT

  1. […] món, com es generen les crisis i quines solucions hi ha, si n’hi ha. Podeu veure’n el programa complert a la web de la Casa Flors Sirera. Llegeix més de Actualitat, Cooperació i Solidaritat Agenda, bernard cassen, Casa Flors Sirera, […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: