Pintant pels Drets Humans!

El passat dissabte 22 d’octubre ens vem reunir al Pati del Casino per defensar de forma artística i creativa els Drets Humans!  L’acció que va tenir lloc durant tota la tarda de dissabte va aplegar a nens i nenes, acompanyats dels seus pares i mares, que col·lectivament van pintar  48 paraigües per a un món millor!

L’acció va ser possible gràcies a la col·laboració del Cercle Artístic de Manresa, el CAE i tots el voluntaris de Casa Flors Sirera.

A continuació us pengem algunes imatges del reportatge fotogràfic que ens va estar fent l’Anna Ribera durant tota la tarda! Gaudiu-ne!

Article 4: Ningú no serà sotmès a esclavitud o servitud.

En el món 250 milions de nens entre 5 i 14 anys treballen; una tercera part d’aquests ho fan en explotació i ocupacions perilloses

12,3 milions de persones
al món viuen en situació de treball forçós. Las víctimes son principalment, immigrants atrapats en situacions de servitud per a pagar deutes o dones i nenes obligades a prostituir-se.

Article 5: Ningú no serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants

El 2010, es van registrar 527 execucions per vies judicials (xifra que no inclou les milers que es calculen que es van fer a la Xina, Afganistan, Emirats Àrabs i Pakistan, que no han donat dades).

67 països van imposar 2.024 noves condemnes a mort, per decapitació, electrocució, penjament, injecció letal o tret.

A 2011, hi ha més de 30 conflictes armats arreu del món.

Article 1: Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.

Més de 200 milions de persones viuen fora del seu país d’origen per necessitat urgent o per aconseguir una vida millor. 90 milions van emigrar per raons laborals.

A Barcelona, hi ha un dels 6 Centres d’Internament de Persones Estrangeres de l’estat espanyol, on es priva de la llibertat a persones que no han comès cap delicte i es troben en situació administrativa irregular, pendents a ser expulsats. Separen als adults dels seus fills i no hi ha facilitats per tal que els nens puguin tenir contacte amb els seus pares. La retenció de les persones pot allargar-se fins a 40 dies.

Article 25:  Tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri, per a ell i la seva família, la salut i el benestar, especialment quant a alimentació, vestir, habitatge, assistència mèdica i als serveis socials necessaris

El 2010 van morir 7.6 milions d’infants menors a 5 anys (900 cada hora), el 70% dels quals en 15 països empobrits. La major part es podien evitar amb sanitat bàsica.

Mentre a Catalunya hi ha 37 metges i 63 llits d’hospital per cada 10.000 habitants, a l’Àfrica tan sols hi ha 2 metges i 10 llits.

Article 26: Tota persona té dret a l’educació. L’educació serà gratuïta, si més no, en la instrucció elemental i fonamental. La instrucció elemental serà obligatòria. L’educació tècnica i professional es posarà a l’abast de tothom, i l’accés a l’educació superior serà igual per a tothom en funció de mèrits propis.

774 milions de persones adultes al món són analfabetes.
72 milions de nens al món en edat escolar de primària no escolaritzats.
101 països estan lluny de l’alfabetització universal.
86 països estan lluny d’una educació primària universal.

Heu llegit mai la Declaració Universal dels Drets Humans?

Us vinculem a un enllaç on podreu llegir atentament tots els articles.

GRÀCIES A TOTS

PER LA VOSTRA

COL·LABORACIÓ

Des de casa Flors Sirera i conjuntament amb totes les entitats que han col·laborat en aquest projecte estem obrint un procés de debat i reflexió per crear una exposició itinerant amb aquest recurs que hem creat entre tots! Estem oberts al diàleg  i a qualsevol suggeriment per compartir l’activitat i poder seguir aprofundint en la Defensa dels Drets Humans!

Estigueu atents al nostre Facebook que anirem penjant més fotos del reportatge de Paraigües pels Drets Humans que ens va fer l’Anna Ribera.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: