Cimera dels Pobles Río+20: Dia d’acció global 20 de juny

 VOLEN PRIVATITZAR I MERCANTILITZAR LA NATURA!!

2O DE JUNY DIA D’ACCIÓ GLOBAL
Pl.Catalunya (centre plaça) . 19h  Porteu una samarreta verda !!!

Contra la nova ¨màscara verda¨del capitalisme de sempre
Ens sumem a la manifestació contra les retallades

Del 20 al 22 de juny es celebrarà a Rio de Janeiro la Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible, més coneguda com Río+20.

Durant aquesta cimera mundial es pretén aprofundir el procés de privatització i mercantilització del medi ambient,oferint falses solucions que empitjoraran la crisi ambiental, econòmica i social en que ens trobem. Sota l’eufemisme d’economia verda, les propostes que es plantegenemmascaren un procés de concentració de poder que obre les portes a l’especulació amb la natura, i que agreujarà les injustícies ambientals i socials. Et quedaràs indiferent mentre s’apropien del planeta i especulen amb els béns comuns?

Mobilitza’t contra la hipocresia verda!

 http://alianzaeconomiaverdefuturoimposible.blogspot.com
Segueix-nos!@Alianza_EVFI

 Aliança per una alternativa ecològica, social i urgent al capitalisme

L’objectiu principal de l’aliança és enfrontar l’ofensiva capitalista de mercantilització i privatització de recursos naturals que la pròxima Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible de Rio +20 pretén legitimar i aprofundir sota el paraigua de l’anomenada Economia verda.

Manifest

Exposició dels punts del Manifesta

 DENUNCIEM I CONSTATEM QUE:

 • 20 anys després de la 1a Cimera de la Terra celebrada a Río de Janeiro, el món és més pobre, més desigual i la degradació ambiental està arribant a extrems irreversibles. Ens trobem davant d’una crisi planetària, social, ambiental i energètica sense precedents.
 • La situació actual és resultat del procés de globalització capitalista dirigit pel poder financer i corporatiu internacional en col·laboració amb la majoria dels Estats. El capitalisme ha entrat en una fase de col·lapse econòmic i financer que demostra el fracàs rotund dels seus propis postulats. La seva premissa de creixement il·limitat no és possible en un planeta finit, ja que provoca l’esgotament dels ecosistemes i expulsa a grans sectors de la població de l’accés a una vida digna.

[…]

 • Atrevessem una profunda crisi de legitimitat de l’actual sistema de governança interncional. Avancem cap a un marc internacional legal, polític i institucional, dominat per les grans corporacions i el sector financer que orienten les polítiques de les institucions financeres internacionals a favor dels drets i beneficis dels mercats, atentant contra els drets humans, la democràcia participativa, la soberania dels pobles i la sostenibilitat ambiental.
 • La Conferència Rio+20 té l’oportunitat estratègica d’imprimir a la política internacional un canvi de direcció que ens allunyi de forma radical de l’actual model. Tanmateix, l’eina clau proposada per a la construcció de l’agenda de la conferència és l’Economia Verda. Des de fa anys moltes de nosaltres hem treballat en ares d’una autèntica economia verda, des de la perspectiva de la Justicia Ambiental. Però avui constatem el segrest d’aquest concepte que, amb la disfressa d’un capitalisme amable i responsable amb el planeta, suposa una volta de clau més en la privatització dels béns comuns i en la continuïtat d’un sistema d’explotació i injustíces.

Per tot això, l’Aliança TREBALLA PER A:

 • Enfrontar el repte urgent del canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, l’esgotament i contaminació dels recursos naturals i el seu desigual accés.
 • Desenvolupar estratègies comunes per enfortir les lluites en contra del domini de l’agenda política per part de les grans corporacions, l’especulació financera, la financiarització de l’economia i de la naturalesa, la privatització dels béns comuns i serveis públics/bàsics i, en definitiva, la mercantilització de la vida.
 • Participar en la mobilització global cap a la Cimera dels Pobles Rio+20 per la Justícia Social i Ambiental organitzada per la societat civil global en resposta a la Conferència oficial, en oposició a l’Economia Verda i com a procés d’articulació històrica i convergent de lluites locals, regionals i globals. Impulsar un procés d’informació, sensibilització i difusió a l’Estat Espanyol per a desemmascarar l’Economia Verda i fer visibles les nostres lluites, resistències i alternatives a la dictadura financera i al capitalisme verd de cara a Río+20 i més allà.
 • Treballar per la Soberania Alimentària com a marc general de les polítiques agrícoles, pesqueres i alimentàries en resposta al model industrial insostenible, causant de la fam i la pobresa al món, l’acaparament de terres i dels recursos naturals (terra, aigua, energia,…), el desperdici alimentari, la pèrdua de biodiversitat i de gran part de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.
 • Treballar per la transició del model energètic actual, basat en energies fòssils i nuclear i controlat per les corporacions multinacionals, cap a un model descentralitzat basat en energies renovables.
 • Treballar per una reducció de l’ús de recursos al Nord Global. Avançar cap a un ús sostenible dels mateixos a escala planetària, que permeti un accés just per part de totes les persones i una menor pressió sobre els abocadors.
 • Treballar per la recuperació de la soberania dels pobles en sistemes de democràcia real i participativa, per a que la garantia i la defensa dels drets econòmics, socials i ambientals siga l’eix de conformació dels nous models de producció i consum, del desenvolupament d’una economia real que respongui a criteris socials i ambientals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: