Premi Internacional Catalunya 2015

El Premi Internacional Catalunya es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans a tot el món.

La VICTOIRE INGABIRE, ha estat presentada al Premi Internacional Catalunya 2015, per  el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i aquesta candidatura necessita el  suport de totes i tots.
Victoire Ingabire Umuhoza és de nacionalitat ruandesa, casada i mare de tres fills. Va viure setze anys a l’exili, als Països Baixos, on va desenvolupar una carrera professional en empreses d’àmbit internacional. Va participar i es va comprometre des dels seus inicis amb un procés de Diàleg Interruandès que s’ha desenvolupat al llarg dels anys. Dona d’un coratge i d’una abnegació extraordinaris, destaca pel seu lideratge i per una generositat poc comú.
El seu compromís polític i ètic,  féu que fos elegida presidenta del partit FDU Inkingi amb l’encàrrec de representar-lo a les eleccions presidencials ruandeses d’agost de 2010. Aleshores, l’abril de 2009, la Sra. Ingabire decideix de posar fi al seu exili i tornar al seu país amb l’esperança d’oferir al poble ruandès una alternativa de governança democràtica i de pau durable.
En arribar a Ruanda el 16 de gener de 2010, va presentar-se davant el Memorial de Kigali i va fer una al·locució demanant el reconeixement del patiment i el dret de memòria de totes les víctimes de crims de genocidi i contra la humanitat, sense distinció ètnica ni de nacionalitat. Això no va plaure el règim de Kigali que va engranar contra ella una espiral d’acusacions falses. Símbol de la lluita no violenta, Victoire Ingabire va ser empresonada el 14 d’octubre de 2010 per haver gosat expressar opinions diferents d’aquelles que sosté el poder establert a Kigali. Després d’un simulacre de procés farcit de nombroses irregularitats i sense garanties jurídiques, va ser injustament condemnada el 13 de desembre de 2013 a quinze anys de presó.

victoire ingabire

Aquest premi seria un suport molt important a la seva lluita per la Pau i la Democràcia. 

Signa ara!

http://www.inshuti.info/wp-content/uploads/Carta-de-suport1.pdf

 

  1.   1. La carta signada s’ha d’enviar per correu postal, ( recomanat ) a la Secretaria del Premi a l’adreça següent:

 

                    Premi Internacional Catalunya 2015
Departament de la Presidència
                    C
. de Sant Honorat, 1-3,
08002 Barcelona

 

  1. Enviar una copia escanejada a l’adreça mail;  pic@gencat.cat amb copia l’adreça;   jpaloul@gencat.cat del Memorial Democràtic.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: