Preparant l’estiu…

Aquest dijous 17 de març

a les 18,30 a l’Oficina Jove del Bages (C/St. Blai, 14)

Xerrada sobre Camps de Voluntariat Internacional

del Servei Civil Internacional

imatgecamps2012

Què és un camp de treball?

Un camp de voluntariat, o camp de treball, és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d’entre 5 i 24 voluntaris i voluntàries de diferents nacionalitats durant un període entre 1 i 3 setmanes.
La participació als camps de treball està oberta a tothom a partir de 18 anys. Alguns camps estan adaptats a la participació de persones amb diversitats físiques, psíquiques o sensorials i alguns projectes accepten també la participació de famílies.
El treball del projecte té a veure amb valors com la solidaritat, el medi ambient, la justícia social o la pau i s’hi col·labora entre 20 i 40 hores a la setmana. Durant el temps lliure es pot descansar, realitzar tallers o descobrir l’entorn, depenent del projecte i de la iniciativa del grup que el conforma.
La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes claus dels camps de voluntariat que permeten reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Són, en definitiva, una eina per a la construcció de la pau mitjançant la convivència intercultural, el treball i l’aprenentatge mutu.
El procés comença amb un seminari de formació als Països Catalans, continua amb la participació al camp de treball internacional i acaba amb una trobada d’avaluació i convivència a la tornada, en que totes les fases són iguals d’importants.
Organitza: Manresa Jove, Ajuntament de Manresa, Direcció General de Joventut, Consell Comarcal de Manresa

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: