Manifestació Mundial pels Refugiats

Dissabte, 14 de maig a les 12h a Pça Catalunya

Barcelona s’afegeix dissabte a una manifestació mundial pels refugiats.

Barcelona s’unirà aquest dissabte, 14 de maig, a una manifestació que reclamarà l'”aplicació immediata” de polítiques que garanteixin els drets humans de les persones migrants, de viatge cap a Europa i dins de les fronteres europees.

Voluntaris, ONG i moviments socials han convocat la mobilització, que se celebra de manera simultània en 30 ciutats, i que sortirà a les 12.00 hores de plaça Catalunya, des d’on marxarà fins a la seu de la Comissió Europea (CE) al passeig de Gràcia. La marxa homenatjarà les persones que actualment són “refugiades sense refugi”, les que han perdut la vida en l’intent i les que són retornades a llocs on no es pot garantir la seva seguretat, han explicat.

Proactiva Open Arms, Refugees Aid Barcelona i la plataforma Stop Mare Mortum han organitzat l’acció, al costat del moviment ciutadà Crit Pels Refugiats.

La marxa s’acabarà davant de la seu de la CE per criticar que no s’han complert lleis de la Declaració Universal dels Drets Humans, que reconeix el dret d’asil “en qualsevol país” per a aquells que són perseguits, ni tampoc la Carta dels Drets Fonamentals de la UE. A més del dret d’asil, la carta europea prohibeix les expulsions col·lectives i recull que “ningú no podrà ser retornat, expulsat o extradit a un Estat en el qual corri un greu risc” a ser sotmès a tractes inhumans o degradants, han destacat, en relació amb l’acord de devolucions signat per la UE i Turquia.

 refugiades

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: