Hem après de la crisi? Perill de riquesa “extrema”

El Pla de sensibilització parla d’economia i desigualtat amb el director d’Intermon-Oxfan Francesc Mateu a les portes de la Mostra d’Economia Social i Solidària.

CARTELL_FLORSIRERA_maig2018_IMP

El Consell Municipal de Solidaritat  està convençut que és possible construir una economia on tothom guanyi i pugui viure amb dignitat. Per això, any darrere any, aprofitem que al maig es celebra el Dia Internacional del Comerç Just per parlar d’una altra economia possible i presentar iniciatives que treballen per un model d’economia carregat de valors i bones raons.

Aquest any hem convidat al director d’Intermon-Oxfam Francesc Mateu. Comptarem amb ell el dilluns 21 de maig a les 19.30h a la Casa Lluvià, aprofitant que aquesta ONGD ha publicat dos informes reveladors que parlen de “riquesa extrema”: podem parlar de recuperació econòmica quan el 1% més ric acapara el 82% de la riquesa? Francesc Mateu ens acosta dades, però també un bon gruix de propostes al nostre abast per fer un canvi de timó cap a una economia a favor de les persones. La banca ètica, el comerç de proximitat, el cooperativisme, el comerç just… són algunes de les propostes que podrem conèixer amb més profunditat.

Manresa és un dels municipis catalans que durant el maig es faran ressò del Dia internacional del Comerç Just, un comerç que proposa una relació justa per a totes les parts  que entren en joc quan es produeix un intercanvi.  Té en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional.Continuarem parlant del tema d’economia i valors a la III Mostra d’Economia Social i Solidària: us esperem el 2 de juny a la plaça de la Fàbrica dels Panyos. T’esperen concerts, tallers, desfilada de moda i tastos de productes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: